#HPForum
Programme

Meet the change-makers at Double Tree Hilton, Brussels on 25 and 26 September 2024.

Let’s unite, ignite inspiration, and drive change together!

 

Heat Pumps: competitive clean tech for all Europeans
#HPForum
At the Heat Pump Forum & Award 2024, industry leaders, relevant actors across the value chain, and policy-makers come together to empower the heat pump key net zero sector.
As Europe looks to combine the challenges of global competitiveness with the need to decarbonise, the heat pump sector offers a proven solution. It is a cutting edge, clean tech industry attracting billions of euros in manufacturing investments and providing sustainable jobs across Europe.
What policies must be in place to drive manufacturing growth in Europe? How can we make heat pumps the most affordable solution for everyone? What is the role of AI? Which business models will make the difference? And in a confusing, online world, how can we help citizens to choose to #heatright?  
 Accelerating heat pump adoption isn’t just strategic – it is the key to unlocking a future of self-sufficiency, resilience, and competitiveness for Europe. 
 

 

Heat Pump Forum
Programme
  • 25 Sep
  • 26 Sep
Time Duration Sessions
09:00 - 13:00 4h

Networking Corner

13:00 - 14:30 1:30min

Welcome Lunch & Registration

14:30 - 14:40 0:10min

Opening Speech

Format: Keynote
14:40 - 14:50 0:10min

Keynote Speech

 

Format: Keynote
14:50 - 15:35 0:45min

Session 1 > Europe’s Global Energy Leadership: Competitive Collaboration & Building on Strengths

15:35 - 16:05 0:30min

Coffee Break

16:05 - 16:50 0:45min

Session 2 > The Next Phase of EU Energy Policies: Industrial & Clean Tech Manufacturing

Moderator:
Jonathan Volt, Project Officer at European Commission’s Joint Research Centre
Format: On stage discussion
16:50 - 17:35 0:45min

Session 3 > Heating Up Fit-for-55: Member States’ Implementation Commitment

Davide Sabbadin, Acting Policy Manager for Climate, EEB
Format: On stage discussion
17:35 - 18:05 0:30min

Heat Pump Award Ceremony

19:30 - 22:30 3h

Networking Dinner

Time Duration Sessions
09:30 - 10:30 1h

Welcome Coffee & Registration

09:30 - 10:30 1h

CEOs Exclusive Meeting

10:30 - 10:45 0:15min
Opening Speech
Format: Keynote
10:45 - 11:00 0:15min

Keynote Speech

Format: Keynote
11:00 - 11:45 0:45min

Session 4 > Innovative Financial Tools & Business Concepts: Powering Heat Pump Market Growth

Murray Birt, Senior ESG Strategist, DWS (TBC)

 

 

Format: On stage discussion
11:00 - 11:45 0:45min

Press Conference

11:45 - 12:30 0:45min

Session 5 > Heating Giants: Industrial & Large Heat Pumps Revolution

Format: On stage discussion
12:30 - 14:00 1:30min

Networking Lunch

14:00 - 14:15 0:15min

Keynote Speech

Format: Keynote
14:15 - 15:00 0:45min

Session 6 > Stepping Up the Game: Heat Pumps in Multi-Family Buildings & Renovation

Fredrik Rosenqvist, President and CEO, Qvantum Industries AB
Format: On stage discussion
15:00 - 15:30 0:30min

Coffee Break

15:30 - 16:15 0:45min

Session 7 > Power Play: Heat Pumps in Electrification and Grid Action Plan

Format: On stage discussion
16:15 - 17:00 0:45min

Session 8 > Intelligence Doublepower: AI and heat pumps

Format: On stage discussion
17:00 - 17:45 0:45min

Session 9 > Empowering Narratives: Truthful Communication Unveiling the Potential of Heat Pumps

Sarah Azau, Head of Communications, EHPA
Philippa Nuttall, Editor of Sustainable Views, Financial Times
Katja Weinhold, Spokesperson / Head of Communication, German Federal Heat Pump Association
Format: On stage discussion
17:45 - 19:00 1:15min

Cocktail Reception

Get involved!

Let’s bring together the people who can inspire and drive the change!

Who are the change-makers you’d like to see at the Heat Pump Forum 2024?

Presentations and
Speakers
  • 25 Sep
  • 26 Sep